Panama

Plan de campagne voor Panama

 

Ik wil proberen zo min mogelijk te plannen en het per dag aan te kijken waar ik zin in heb en hoe lang ik ergens wil blijven. Uitdaging van de eeuw. O nee, dat was mijn tas inpakken al ;-) Maar goed, ik ben altijd enorm van het plannen, dus ik voel een stukje persoonlijke ontwikkeling hier haha. Ik heb voor vertrek wel een paar routes bekeken en hou dat aan als een soort richtlijn, geen planning. Het enige wat ik van te voren geregeld heb is een hotel in Panama city voor de eerste dagen en een 5-daagse Spaanse cursus: hier ga ik 's maandags gelijk mee beginnen, waarbij ik elke dag zo'n 4 uur les krijg. Lekker intensief dus, maar daar hou ik van. Ik heb al een aardige basis, dus ik verwacht dat ik het na een week ook eindelijk eens een beetje kan verstaan. Maakt een gesprek toch net wat makkelijker en interactiever als ik voor de afwisseling eens antwoord geef ;-)

 

Daarna reis ik in ca 2 weken door naar Playa Venao, Santa Catalina en Coiba National Park. Vervolgens ga ik naar het noorden via Boquete naar Bocas del Toro, waar ik de grens met Costa Rica over zal steken. 

 

En aan het einde van mijn reis ga ik vanuit Colombia met een 5-daagse zeiltrip langs de San Blas eilanden weer terug naar Panama. Dit schijnt echt onvergetelijk te zijn. Dus oke, ik gooi mijn zeeziekte maar over boord voor de gelegenheid...of de inhoud van m'n maag, ik kijk wel even.

Dit wil ik sowieso:

* Lost & Found Hostel in La Fortuna Nature Reserve

* Zeiltrip naar de San Blas eilanden

* Ziplinen in Boquete

* En misschien wel mijn eerste duikles in Bocas del Toro